Verkenningsbezoek Mont Ventoux 2024

13 June 2024 17:22

Ter voorbereiding op de Tour de Pancreas hebben we een bezoek gebracht aan de Mont Ventoux. Onlangs heeft Desiree le Blanc zich aangemeld om ons te helpen. Desiree woont al 25 jaar in Vaison-la-Romaine en spreekt naast nederlands, vloeiend Frans en Engels. We hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Vaison en zijn daarna doorgegaan naar de camping om afspraken te maken met de receptie en bar/restaurant.

v.l.n.r. Desiree, Sanne (Support Casper) en Bianca (Support Casper)

Camping Carpe Diem

Voor het weekend hebben we gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van Camping Carpe Diem in Vaison-la-Romaine. De accommodaties die we voor jullie hebben gereserveerd liggen weer allemaal bij elkaar op de camping. De huisjes staan op dit moment in reservering en na 30 juni gaan we met alle deelnemers in overleg hoe de indeling van deze accommodaties moet worden.

Fietsverhuur

Na de opstart met een koffie en croissant zijn we samen met Desiree bij de Intersport geweest en hebben we de fietsverhuur afgesproken. Fietsverhuur bieden we aan voor 12/13 en 14 september. Er is keuze uit 3 fietsen:

  • racefiets basis - 10 versnellingen € 80,- voor 3 dagen
  • racefiets carbon - 11 versnellingen € 125,- voor 3 dagen
  • elektrische fiets (mountainbike)  - € 140,- voor 3 dagen

Inspiratie op doen

In de middag hebben we een kijkje genomen bij de opbouw van Tour du ALS, een prachtig evenement dat op donderdag 13 juni gehouden wordt met ruim 800 deelnemers en 200 vrijwilligers. Samen met Marian van ALS hebben we inspiratie opgedaan en contacten gelegd, daarna de Mont Ventoux opgereden en einde middag nog even de excursie bij de wijnboerderij doorgesproken. Wat een mooi programma!

Routes

Binnenkort worden de diverse routes bekendgemaakt en bekijken we wat het meest optimaal is voor de hardlopers, fietsers en wandelaars is. Uiteraard laten we dit aan jullie weten!

Bezoek aan de wijnboer

Als je in de omgeving van de Mont Ventoux bent, kan je er niet onderuit. De omgeving ademt velden met wijnranken. Je kunt je opgeven om samen met ons een bezoek brengen aan een Nederlandse wijnboer. September is de tijd van de oogst, waardoor je goed kan zien wat er komt kijken bij het maken van wijn. Daan en Elvire vertellen je er graag over. Naast een wijnproeverij, kun je ook genieten van de lekkernijen uit de Provence met het uitzicht op de Mont Ventoux.

We hebben mooie indrukken en goede inspiratie opgedaan om een geweldig evenement van 11-15 september neer te gaan zetten! Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot 1 juli.

Inschrijven

Bianca Persoon en Sanne Sickenga