Team Support Casper

Als team van Support Casper beklimmen wij de Mont Ventoux.

( Chosen by team captain: Vrijwilliger )

Raised

1,555
31% reached of total of €5,000

Still to go:

Natuurlijk steunt ons team het onderzoek naar alvleesklierkanker. 

Samen met Stichting Eck Roosen zijn wij de drijvende kracht achter de Tour de Pancreas. Samen hebben wij de krachten gebundeld in de sportieve strijd tegen alvleesklierkanker. Samen staan we sterker en hopen we vele lopers en fietsers warm te krijgen voor deze bijzondere goede doelen tocht, waarin we de Mont Ventoux bedwingen op zaterdag 14 september 2024. Een loop en fietstocht ter nagedachtenis aan allen die door deze ziekte niet meer bij ons zijn en voor een toekomst waarin er wel effectieve behandelingen van alvleesklierkanker zijn voor hen die de diagnose krijgen.

Alvleesklierkanker is een ongekend slopende ziekte die hard op weg is de op één na dodelijkste vorm van kanker van Nederland te worden, met iedere dag acht tot tien slachtoffers. Hoewel er de laatste jaren grote vooruitgang is geboekt in de behandeling van kanker, is de diagnose alvleesklierkanker nog altijd een doodvonnis. De ziekte treft jaarlijks circa 3.000 mensen; 90% daarvan sterft binnen een jaar.

Alle geworven fondsen worden gedoneerd aan de Support Casper | Stichting Overleven met Alvleesklierkanker die wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve, effectieve en betaalbare behandelmethoden van alvleesklierkanker financiert.

Available activities:

  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Fietsen
  • Supporter
  • Vrijwilliger