Nieuwsbrief #5 trainingsupdate

07 augustus 2023 18:18

Tim gaat weer FIETSEN!! Mt. Ventoux 16.09.23  Nieuwsbrief # 5

Lieve familie, vrienden, buren, bekenden en sponsors,

Nog maar een dikke maand te gaan! In deze nieuwsbrief #5 over mijn deelname aan Tour de Pancreas geef ik jullie een update over de verschillende trainingen die Maaike en ik de afgelopen maanden hebben gedaan ter voorbereiding van onze beklimming van de Mt. Ventoux.

Cardio: Over mijn sportkeuring heb ik het al gehad in een van de blogs op mijn deelnemerspagina. De resultaten en mijn persoonlijke trainingszones zie je bovenaan voorbijkomen.  Bij dit schema kreeg ik het advies om 80% van de tijd in Herstel en D1 te trainen en 20% van de tijd in D3 en Interval. Dit  schema was voor mij niet haalbaar tijdens het fitness-uurtje, omdat het té lang duurde om mijn hartslag in zone D3 te krijgen, Ik ben bij mijn eigen schema gebleven (zie nieuwsbrief #2). Onlangs heb ik mijn conditieverbetering getoetst op de smartbike bij Fysio Coen. Bij een gesimuleerde helling van 9% heb ik zonder probleem bijna een uur gefietst terwijl mijn hartslag onder de 135 bpm bleef, dus ónder mijn omslagpunt. Ik ben tevreden!

Kilometers: Na de sportkeuring en het begin van lekker fietsweer zijn we vooral kilometers gaan maken, veelal in Zeeland. Het klimmen simuleerden we door met windkracht 5 de Brouwersdam op te zoeken. Wij moeten onze afstanden altijd geleidelijk aan opbouwen, en inmiddels hebben we nu  1.300 km training in de benen zitten.  In juni was er een trainingsrondje dat door Tour de Pancreas was georganiseerd in het Land van Maas en Waal, met een gezellige hersteltraining :-). Eind augustus doen we ook mee met een door Tour de Pancreas georganiseerde trainingsrit vanuit Sportcentrum Papendal naar de Posbank. De Posbank biedt immers ook een goede gelegenheid om klimkilometers te maken. We zullen daar ongetwijfeld veel van de andere deelnemers treffen. Leuk!

Hoogtestage: In juli hebben we een 2-daagse hoogtestage gehouden in Slenaken in Zuid-Limburg.       

Vanuit Slenaken hebben we ritten gemaakt in het grensgebied met België. Wij wilden weten of we, behalve met flinke tegenwind of viaducten, ook met échte hoogtemeters konden dealen. De Vaalserberg was de langste klim en de Schilberg de steilste. Gelukkig bleek onze conditie goed genoeg om deze en andere heuvels zonder problemen óp -en ook àf- te komen. Onze inspanningen werden uiteraard beloond met vlaai en fanfare!

Sponsorstand: Op dit moment heb ik samen met mijn lieve supporter Maaike € 4.069,-- aan sponsorgeld binnengebracht. Alle sponsors bedankt! Sponsoren kan nog steeds via www.tourdepancreas.nl. Zoek onze namen bij de deelnemers, bepaal zelf je bedrag en doneer. Wil je daarbij je naam en e-mailadres vermelden zodat we je kunnen bedanken? Ik hou je op de hoogte met nieuwsbrieven, en af en toe een blog op mijn deelnemerspagina. En vertel je vrienden over onze deelname, wie weet levert dat weer sponsors op :-)!             

Alvast bedankt en met hartelijke groet van Team Twister: Tim & Maaike