E

Ik beklim de Mont Ventoux tegen pancreaskanker

Emiel M

( Fietsen )

Raised

100
6% reached of my target amount €1,500

Still to go:

Iedereen die deze pagina leest kent waarschijnlijk iemand die met deze ziekte te maken heeft gehad. Ik heb in 2022 alvleesklierkanker gehad en toen kennis gemaakt met professor Casper van Eijck. Mede door een vroege diagnose, een Whipple operatie en een zware Folfirinox chemotherapiebehandeling ben ik nu nog in leven. Helaas geldt dit niet voor vele andere patiënten met deze ziekte, zoals te lezen in de verhalen van vele andere deelnemers aan dit evenement. De meesten ervan zijn nabestaanden van overledenen aan pancreaskanker. Hetverdient diep respect dat zij zich nu nog inzetten voor dit doel 

Nog herstellend van de behandelingen deze twee jaar is er in mijn pancreas een nieuwe tumor ontstaan en dus vecht ik nog steeds tegen deze ziekte. Onze overlevingskansen: slechts 5% van ons is na vijf jaar nog in leven. Bestaande behandelingen zijn zwaar en hebben vaak enkel een beperkt levensverlengend effect. Onderzoek naar nieuwe therapieën is daarvoor essentieel. Om dit mogelijk te maken is crowdfunding nodig want pancreaskanker is zo specifiek en relatief klein in aantallen dat het niet 'relevant en/of rendabel genoeg' is voor farmaceuten en andere medische instanties. Die relevantie is er absoluut voor Support Casper, dat hun gelden aanwendt voor baanbrekend onderzoek in het ErasmusMC Pancreascentrum.

Ik heb nog nooit fietsend een berg beklommen en de Mont Ventoux is er een van formaat. Het beklimmen ervan betekent voor mij een belangrijke 'stip op de horizon', zowel fysiek als psychisch. Deze mytische kale berg in de Provence bedwingen is daarmee voor mij ook de best denkbare metafoor voor het overwinnen van de ziekte én een mooie manier om een steentje bij te dragen aan het werk van stichting Support Casper.

De datum 14 september 2024 lijkt nog ver weg. Toch is in actie komen nu al belangrijk want er is geen tijd te verliezen om patienten te redden. Krijg ik jouw steun middels een donatie? Ik zou het méér dan op prijs stellen!

Available activities:

  • Wandelen
  • Hardlopen
  • Fietsen
  • Supporter
  • Vrijwilliger